Снимка ДарикМазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и

...
Снимка ДарикМазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и
Коментари Харесай

Мазилка падна до новородено бебе

Снимка Дарик

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка, съобщи Дарик радио. Инцидентът става в една от стаите на Родилно поделение на болничното заведение в Смолян. За благополучие няма потърпевши, заяви Дарик.

 
В същия момент в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето, родено преди ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което тъкмо в този миг е било на повивалника.

Като противен беше определен случаят от шефа на МБАЛ " Д-р Братан Шукеров " доктор Марин Даракчиев. Той незабавно е свикал комисия, която да огледа ситуацията в родилния бранш, където е паднала мазилката.
 
" Много противен случай. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето. Стаята е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало забележими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма по какъв начин да се допусна, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия сектор и ще огледа обширно всичко и в случай че се постанова вземането на спомагателни ограничения, то такива ще има. Дотогава въпросният бранш няма да се настаняват родилки ", сподели Даракчиев.

В останалата част на отделението е юридически ремонт преди четири години. В момента обаче, тъкмо над въпросният бранш на Родилно поделение тече ремонт поради отделяне на конструкция за инвазивна кардиология.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР